Dr. Petrássy Miklós levele a kisposta megmentése érdekében

Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Tisztelt Polgármester Úr!

A tatabányai 6. számú postahivatal (mely a Reguly Antal téren működött) hosszabb ideje zárva tart. A 2004. szeptemberi közgyűlésen kérdéssel fordultam a Főjegyző asszonyhoz, tájékoztatást kérve a zárva tartás okairól. A főjegyző asszony írásos válaszában arról tájékoztatott, hogy a posta okt. 15-éig ismerteti fejlesztési elképzeléseit.

A Polgármester úr előtt bizonyára ismeretes, hogy a hivatkozott postahivatal igénybevétele jelentős volt, hosszú évtizedek óta jól biztosította a közszolgáltatás ezen válfaját.

Ismeretes az is, hogy a posta környezetében számos idős ember él, akik a hagyományos pénzkezelést igénylik és nem a modern hírközlési eszközöket használják, hanem egyszerűen bélyeges levelet adnak fel a postán. Igen nagy hiba lenne, hogy különböző, korszerűségre való hivatkozással az emberek igényeit a szolgáltató semmibe venné. Miután a postahivatal forgalma nagy volt, a szokásos gazdasági indokok se állhatnak fenn ez esetben. Jószándékra és közszolgáltatásra van csupán szükség.

E levelet aláírók és a magam nevében kérjük a Tisztelt Polgármester urat, hogy a postával történő tárgyalások során kérésünket támogatóan felvetni szíveskedjék.

Tatabánya, 2004-09-24

Fáradozását előre is megköszönve kívánok

Jószerencsét!

Dr. Petrássy Miklós

önkormányzati képviselő