Ki szólalhat meg a város honlapján?

Tatabánya hivatalos honlapja csak órákig “bírta el” a polgármester-pártvezető egyoldalú tájékoztatására írt választ.

A polgármester elsősorban mint pártvezető nyilatkozott a legutóbbi közgyűlési eseményekről a város hivatalos honlapján. A szerkesztőség a cikkben az érintett szervezetek és képviselők véleményére nem volt kíváncsi … (?) Álláspontunk megjelentetésére hosszas levelezés, és napok elteltével kerülhetett csak sor.

Míg az eredeti cikk 5 napig volt a főoldalon, a Védegylet ill. Dr. Petrássy Miklós álláspontját tartalmazó alábbi írás néhány óra után lekerült a honlapról…

Léggömbök Tatabánya egén

A Független Tatabányai Védegylet képviselőinek a közgyűlési szavazásokkor követett magatartása pártérdekektől és különösen központi pártutasításoktól független. Függetlenként így magam nem szavaztam meg az MSZP-FIDESZ alku eredményeként jelölt alpolgármestereket, és ellene szavaztam a „nagykoalíciós” bizottsági elnökjelölteknek is.

A Védegylet értékrendje, jobboldalisága ill. eszmei hovatartozása vonatkozásában nem tekintette és most sem tekinti viszonyítási pontnak a pártjait váltogató, ciklusokon át SZDSZ-es – jelenleg éppen (új)fideszes – Bencsik János polgármestert ill. az ő véleményét.

Szándékom szerint – összhangban az ügyvédi társulási megállapodásban és a várossal kötendő szerződéstervezetben foglaltakkal – a képviselői megbízatásom idején ezen munkámért semminemű ellenszolgáltatásra nem tartok igényt. Bízom abban, hogy a tájékozatlan aggályoskodók rövidesen hasonló felajánlásokat tesznek. Bízom továbbá abban is, hogy az ügyvédi társulás működése elő fogja segíteni a tatabányai érdekeknek az eddigieknél hatékonyabb érvényre juttatását különösen a multinacionális nagyvállalatokkal szemben.

Remélem, hogy Bencsik János közszereplőnek nem minősülő családtagjaimra nem kívánja kiterjeszteni a közöttünk fennálló nézeteltérések következményeit.”

Tatabánya, 2006. december 06.

Dr. Petrássy Miklós önkormányzati képviselő